Kuka Joakim?
Olen 28-vuotias tamperelainen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden kandidaatti pääaineenani valtio-oppi ja sivuaineina hallintotiede, julkisoikeus, kansainvälinen politiikka sekä kunta- ja aluejohtamista.
Aiemmin olen toiminut myös Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuutettuna ja aluehallituksen jäsenenä, sekä Perussuomalaisen Nuorison puheenjohtajana.
Työstän sosiaaliseen mediaan paljon poliittista sisältöä niin kirjoitusten kuin videoidenkin muodossa Facebookissa, Twitterissä, YouTubessa, Instagramissa ja TikTokissa. Seuraa ja tutustu!
Video Huomenta Suomen eduskuntavaalikeskustelusta.
ENNEN POLITIIKKAA
Kasvoin elämäni kaksikymmentä ensimmäistä vuotta Tampereen naapurikunnassa Ylöjärvellä. Äitini oli yksinhuoltaja minulle ja isoveljelleni. Olin nuorena sekä ujohko että tarpeen vaatiessa uppiniskainen, mutta tulin hyvin toimeen kaikkien kanssa. Peruskoulussa ja lukiossa harrastin tietokoneiden ja höntsäpalloilun lisäksi paljon kirjoittamista, kuvataidetta ja kuvanmuokkausta.

Video yliopistojen punavihreästä pakkojäsenyydestä.


Tampereen Perussuomalaisten nykyinen valtuustoryhmä.
Valtuustossa olen pyrkinyt myös tekemään sen toiminnasta läpinäkyvämpää sosiaalisen median avulla. Esimerkiksi lokakuussa 2021 videokoosteeni Tampereen valtuuston pakolaiskiintiökeskustelusta on tavoittanut eri alustoilla yli 200 000 suomalaista. Kokouksen jälkeen kohistiin paitsi siellä esitetyistä puheista, myös koostevideon jakamisesta. Punavihreissä video valtuustokeskustelusta koettiin kiusalliseksi ja se vaadittiin poistettavaksi, mutta minulle julkisen päätöksenteon avoimuus arvona on poliitikkojen tuohtumuksen välttelyä tärkeämpää.
Video Tampereen valtuuston pakolaiskiintiökeskustelusta.
Kansanedustajaksi tulin valituksi 2. huhtikuuta pidetyissä eduskuntavaaleissa 2023. Pirkanmaalaisten antamat 10 113 ääntä tarkoittivat toista sijaa Perussuomalaisten listalla ja viidettä sijaa Pirkanmaalla kaikkien ehdokkaiden välillä. Vastaavasti tamperelaisten 5 356 ääntä tarkoittivat kolmatta sijaa kaupungissa pääministeri Sanna Marinin ja pormestari Anna-Kaisa Ikosen jälkeen. Olen valtavan kiitollinen jokaiselle äänestäneelle tästä vahvasta luottamuksesta palvella isänmaata.

Pirkanmaalla eniten ääniä saaneet ehdokkaat eduskuntavaaleissa 2023.
Kansanedustajaksi valinnan jälkeen päätin luopua useimmista luottamustehtävistäni sekä ajankäytöllisistä että periaatteellisista syistä. Tahdoin jatkaa arvokkaaksi kokemaani työtä Tampereen kaupunginvaltuutettuna, mutta pidin aiheellisena luopua muista tehtävistä. Luovuin siksi tehtävistä aluevaltuustossa, aluehallituksessa, yhdyskuntalautakunnassa, maakuntavaltuustossa sekä nuorisojärjestön puheenjohtajana.
Eduskuntavaalien jälkeen alkoivat hallitusneuvottelut Säätytalolla. Hallitusneuvotteluissa toimin neuvottelijana yhdessä kansanedustaja Sebastian Tynkkysen kanssa viestintä- ja digitalisaatiopöydässä. Pöydässä neuvottelimme hallitusohjelmaan muun muassa Ylen rahoituksen avoimuuden lisäämisen, tehokkaamman varojen käytön sekä riippumattomuuden ja puoluettomuuden vahvistamisen.
Eduskuntatyön alettua tulin valituksi jäseneksi hallintovaliokuntaan ja lakivaliokuntaan. Molempien aihepiirit ovat tärkeitä sekä yhteiskunnallisesti että itselleni henkilökohtaisesti. Hallintovaliokunta käsittelee muun muassa poliisia, maahanmuuttoa, raja-asioita ja sisäistä turvallisuutta koskevia lakiesityksiä. Lakivaliokunta puolestaan muun muassa rikosasioita ja oikeusprosesseja.
Kansanedustajana osallistun aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun kirjoituksin, julkaisuin, videoin sekä tv- ja radioesiintymisin.
Valiokuntatyön ohella toimin Ylen hallintoneuvoston jäsenenä pyrkien tehostamaan ja järkeistämään sen toimintaa. Hallitusohjelman pohjalta syksyllä 2024 nimitetyssä parlamentaarisessa Yle-työryhmässä toimin yhdessä kansanedustaja Teemu Keskisarjan kanssa Perussuomalaisten neuvottelijana. Työryhmässä ajoimme Yleltä säästämistä, sen tehtävien tarkempaa rajaamista sekä avoimuuden lisäämistä. Vaikka muiden puolueiden vaatimukset yksimielisestä Yle-päätöksenteosta vaikeuttivat vaikuttavien muutosten läpivientiä, työryhmä hyväksyi lopulta Ylelle historiallisen suuret säästöt, Yle-veron maltillisen alennuksen ja alarajan korotuksen, lakiin kirjattavat avoimuusvelvoitteet sekä ostojen lisäämisen kotimaisilta tuottajilta.
Kansanedustajana työskentelen paljon erityisesti taloutta, verotusta, palveluita ja prioriteetteja, maahanmuuttoa, Yleä, sisäistä turvallisuutta, raja-asioita sekä rikollisuutta ja rangaistusjärjestelmää koskevien asioiden parissa. Eduskunnassa pitämäni puheet löytyvät kokonaisuudessaan tekstimuotoisina eduskunnan sivuilta ja osin myös videomuotoisena YouTube-kanavaltani.